• Kategooriad

  • Arhiiv

Koolist

Andrus Kivrähk

Lugemisaasta üritus 2010.a.

 

Sille pool

Lõpetamine 2009.a. kevadel

Kopenhaageni Eesti Pühapäevakool tegutseb juba alates õppeaastast 2002/2003 ning on loodud Mae Veskis Hove algatusel. Viieteistkümne õppeaasta vältel on toimunud eesti keele ja kultuuri õpetamine eesti-taani segaperede lastele/noortele.

Õpilased on jõudnud tänaseks kas gümnaasiumitasemele või juba isegi gümnaasiumi lõpetanud.
Õppetöö toimus aastaid kaks korda kuus nädalavahetustel, viimastel aastatel korra kuus ning korraga on kokku 4 x 60 min. õppetundi.

Ka käesoleval õppeaastal 2016/2017 on õppetöö eesmärk anda noortele samasugused grammatikaalased teadmised kui Eesti koolide õpilastel, arendada nende sõnavara ja kirjaoskust. Vanemas astmes õpilased kirjutavad enamjaolt veatult, loevad ladusalt ja ka nende sõnavara on üsna suur. Rõõm on tõdeda, et õpilaste motivatsioon ei ole aastatega kadunud, vaid on jäänud samaks või isegi suurenenud.

Õppetöö kõrval on oluline ka sotsiaalne külg: nimelt on õpilaste vahel tekkinud tihe side eelkõige keelelaagritele, mis on omakorda andnud neile Facebooki grupi võrgustiku Eesti noortega, kellega nad suhtlevad eesti keeles. Eestis viibides saavad nad aga omavahel kokku ning arendavad keelt pratkikas. Seetõttu jätan õpetajana neile tunni lõpus veidi aega omavaheliseks suhtlemiseks ja muljete vahetamiseks – see on alati toimunud vaid eesti keeles.

Mae Veskis Hove

Kopenhaageni Eesti Pühapäevakooli õpetaja

Lisa kommentaar